suna direct :+40722415029

Coduri de bare

Coduri de bare

Alocarea de coduri de bare este necesara atat producatorilor, cat si importatorilor in vederea distribuirii produselor in magazinele, supermarket-urile sau hipermarket-urile dotate cu echipamente de citire a codurilor de bare.

Pentru cei interesati in obtinerea, aplicarea si utilizarea codurilor de bare pentru marcarea produselor, prezentam cateva notiuni:

 • Codul de bare este modalitatea de reprezentare a literelor si cifrelor printr-o succesiune de bare si spatii.
 • Codificarea cu bare îi confera utilizatorului posibilitatea de a prelua informatiile de pe un suport fizic, cu ajutorul unui cititor optic de coduri de bare in scopul prelucrarii si al gestionarii informatizate.
 • Unicitatea codurilor de bare pe piata interna si internationala se asigura prin folosirea unor indicative gestionate de asociatii profesionale de profil.
 • Pentru exemplificare prezentam structura numerica a unui cod de bare, atribuit de ARPC, pentru reprezentare in simbolistica EAN 13:

unde:

 • 642XXXX = indicativul de utilizator, cu prefixul 642 care reprezinta codul international al Romaniei, conform standardului SR EN ISO 3166-1:2007;
 • 00000 = intervalul cuprins intre cifra a 8 a si a douasprezecea a codului EAN 13, aflat la dispozitia utilizatorului, conform standardul international SR EN 797.
  Acest interval este utilizat pentru a forma serii de coduri in functie de produs, gramaj, sortiment, calitate etc.
  Tot pe acest interval se pot codifica si alte elemente care tin de logistica firmei, cum ar fi: obiecte de inventar, materii prime, procese tehnologice, stocuri de marfuri, facturi, cartele de acces, etc.
 • Y = cifra de autocontrol, tiparita automat prin programul de generare.

Asociatia Romana pentru Paletizare si Containerizare - ARPC - acorda celor interesati indicativul de utilizator, stabileste codul numeric de baza si pune la dispozitie: 

 • Îndrumatorul pentru utilizarea codurilor de bare (in care sunt prezentate codurile standardizate international) si folosirea lor in procesele de: codificarea produselor, pachetizare, paletizare si containerizare);
 • Certificatul de utilizator;
 • Codul numeric de baza in simbolistica EAN 13;
 • Extras de standard international.

ARPC colaboreaza cu Societatea SGR SA gestionara sistemului retuRO, de garantie si returnare pentru ambalaje.

Etape

Procedeul de obtinere si alocare de coduri de bare consta in parcurgerea urmatoarelor etape:

 1. completarea unui formular care poate fi descarcat de mai jos:
  Descarcă formularul
 2. trimiterea formularului completat prin email;
 3. trimiterea catre dumneavoastra a facturii proforme cu suma de 250 + TVA, reprezentand taxa de alocare, care este, de altfel, singura perceputa, neexistand nici o alta obligatie financiara ulterioara;
 4. emiterea si transmiterea catre dvs. a intregii documentatii, inclusiv factura, se face curierat rapid.

Datele initiale pentru inceperea codificarii vor fi transmise on line in maxim 1 ora de la confirmarea platii, iar plicul cu documentatia, inclusiv factura vor fi expediate prin curierat rapid.

Oferta noastra:

 • Pachet de 100.000 coduri - 250 Euro + TVA;
 • Pachet de 10.000 coduri - 200 Euro + TVA;
 • Pachet de 1.000 coduri - 150 Euro + TVA.

Pentru fiecare pachet se va pune la dispozitia solicitantului documentatia necesara si program de generare a codurilor numerice in simbolistica EAN 13.

Persoane de contact:

ing. Vasile TOMA tel. 0722.415.029
  tel/fax: (021)240.88.48
  e-mail: vasile.toma@coduridebare.ro
  e-mail: translogistic1995@yahoo.com
ing. Gheorghe TOMA e-mail: coduridebare1995@gmail.com
ing. Luigino SZECSY e-mail: office@coduri-de-bare.ro

Prestarea de servicii se executa numai prin intermediul firmei SC TRANSLOGISTIC SRL, singura imputernicita, care este membru fondator si asigura secretariatul Asociatiei Romane pentru Paletizare si Containerizare.