Home
Despre noi
Coduri de bare
Links
Contact
Email Me
 

Replica la

Avertismentul GS1

 

Alocarea de coduri de bare este necesara atat producatorilor, cat si importatorilor in vederea distribuirii produselor in magazinele, supermarket-urile sau hipermarket-urile dotate cu echipamente de citire a codurilor de bare.

 

Pentru cei interesati in obtinerea, aplicarea si utilizarea codurilor de bare pentru marcarea produselor, prezentam cateva notiuni:

 

v     Codul de bare este modalitatea de reprezentare a literelor si cifrelor printr-o succesiune de bare si spatii.

v     Codificarea cu bare i confera utilizatorului posibilitatea de a prelua informatiile de pe un suport fizic, cu ajutorul unui cititor optic de coduri de bare in scopul prelucrarii si al gestionarii informatizate.

v     Unicitatea codurilor de bare pe piata interna si internationala se asigura prin folosirea unor indicative gestionate de asociatii profesionale de profil.

v     Pentru exemplificare prezentam structura numerica a unui cod de bare, atribuit de ARPC, pentru reprezentare in simbolistica EAN 13:

 

unde:

-          642XXXX = indicativul de utilizator, cu prefixul 642 care reprezinta codul international al Romaniei, conform standardului SR EN ISO 3166-1:2007;

-          00000 = intervalul aflat la dispozitia utilizatorului, pentru a forma serii de coduri in functie de produs, gramaj, sortiment, calitate etc. (maximum 100 000 de coduri);

-          Y = cifra de autocontrol, tiparita automat prin programul de generare.

 

Asociatia Romana pentru Paletizare si Containerizare - ARPC - acorda celor interesati indicativul de utilizator, stabileste codul numeric de baza si pune la dispoziie: ndrumatorul pentru utilizarea codurilor de bare.

 

Procedeul de obtinere si alocare de coduri de bare consta in parcurgerea urmatoarelor etape:


1 - completarea unui formular (formular care poate fi descarcat de aici sau poate fi solicitat prin fax);

2 - trimiterea formularului completat, prin fax sau email;

3 - proceduri de verificare date si conditii de alocare, precum si inregistrarea procedurii de alocare;

4 - analiza datelor si intocmirea dosarului de alocare;

5 - trimiterea catre dumneavoastra a facturii proforme cu suma de 250 EURO (fara TVA), taxa de alocare, care este, de altfel, singura perceputa, neexistand nici o alta obligatie financiara ulterioara;

6 - emiterea si transmiterea catre dvs. a certificatului de alocare de coduri de bare, factura si toata documentatia insotitoare procedurii de alocare.

 

 

Persoane de contact:

   
  Vasile TOMA tel. 0722.415.029
    fax: (021)240.88.48
    e-mail: translogistic1995@yahoo.com
     
  Gheorghe TOMA tel. 0770.108.708
    fax: 031.802.38.17
    e-mail: coduridebare1995@gmail.com
     
  Luigino SZECSY tel. 0726.675.418
    fax: (021)240.88.48
    e-mail: office@coduri-de-bare.ro
     

 

Contractele de prestari servicii se executa numai prin intermediul firmei SC TRANSLOGISTIC SRL (singura imputernicita de catre ARPC), care asigura secretariatul Asociatiei Romane pentru Paletizare si Containerizare.


AVERTIZARE! Societatea comerciala ID SYSTEM S.R.L. din Targu Mures emite CERTIFICATE FALSE de utilizator al codurilor de bare, cu mentiunea asigurarii unicitatii de catre ARPC si vinde INDRUMATORUL PENTRU UTILIZAREA CODURILOR DE BARE apartinand ARPC, fara a avea acest drept.
Administratorul acestei firme insista sa presteze aceast act abuziv si ilegal, fara sa tina seama ca nu a avut si nu are nici un fel de colaborare cu ARPC.

 

 


|Home| |Despre noi| |Coduri de bare| |Links| |Contact|


Copyright 1995-2017 ) SC Translogistic SRL